Elvira Mlivić Budeš diplomirala je marketing na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu i završila postdiplomski studij Teorija i politika marketinga na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu i 2003. stekla titulu magistra društvenih znanosti. Iskustvo u marketingu stjecala je suradujući s hrvatskim i inozemnim poduzećima kao voditelj i direktor marketinga te s agencijama za tržišno komuniciranje kao Account Manager i Client Service Director. Od 2001. do 2007. godine vlasnica je agencije za promidžbu i poslovno savjetovanje Ars marketing.

Od travnja 2007. vlasnica i direktorica tvrtke Filaks d.o.o. za poslovne usluge. U suradnji s poslovnim školama i učilištima kao gost predavač održava seminare i treninge s područja marketinga i prodaje. Od 2006. godine glavna je urednica časopisa Tajnica.hr. Autorica priručnika “Čestitam, dobili ste posao!” (2002), koautorica knjige “Abeceda uspješne prodaje” (2006), autorica u knjizi “Primijenjeno poduzetništvo” (2006), autorica u knjizi “Temeljne funkcije upravljanja” (2007), glavna urednica priručnika “Marketinški vodič 1″ (2008), glavna urednica priručnika “Marketinški vodič 2″ (2009) , glavna urednica priručnika “Marketinški vodič 3″ (2009), autorica članka u knjizi “Recite to jasnije i glasnije” (2009) te mnogobrojnih stručnih članaka s područja marketinga i prodaje.

Kao organizator, predavač i predsjednica Hrvatske udruge za poslovnu edukaciju (2006-2007) sudjelovala je na mnogobrojnim konferencijama. Područje posebnog interesa su joj strategija marketinga, integrirana marketinška komunikacija i marketing menadžment u malom i srednjem poduzetništvu. Trenutno priprema doktorsku disertaciju.